Toekomstmakers

 Rotterdam      WO      40 uur      0-3 jaar      Starters / Toekomstmakers

Speaking Dutch is a prerequisite for this vacancy. 

Jij bent verantwoordelijk voor

Met ons talentenprogramma Toekomstmakers gaan wij werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie. Want ruim 2,2 miljoen klanten rekenen op ons. Dag en nacht. Tegelijkertijd vraagt de overgang naar duurzame energiebronnen (ofwel, de energietransitie) om flinke aanpassingen van ons energiesysteem. Dit vraagt om vernieuwende technieken, slimmer gebruik maken van de bestaande netten en data-gedreven werken. Daarom zijn wij op zoek naar aanpakkers die een voortrekkersrol durven nemen, het verschil willen maken en mensen met elkaar in contact kunnen brengen. Help jij ons te versnellen én relevant te blijven? Dan ben jij onze Stedin Toekomstmaker!

Tijdens het tweejarig talentenprogramma krijg je een goed beeld van de energietransitie. Je ontdekt wat daar allemaal bij komt kijken én welke rol Stedin hierin pakt. Je werkt aan verschillende projecten waarin je direct het verschil kunt maken voor Stedin en de energietransitie. Het programma staat vooral in het teken van jou en jouw ontwikkeling. Je gaat aan de slag met een innovatief en uitdagend ontwikkelprogramma waarin je jezelf en de wereld binnen en buiten Stedin verder gaat ontdekken en ontwikkelen.

Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Het analyseren van pilot-projecten om flexibiliteit in het net te bevorderen, bijvoorbeeld met warmtekrachtkoppelingen van tuinders.
 • Het analyseren van gasnetten om  zo een strategisch inzicht te geven waar warmtenetten kunnen ontstaan.
 • Het effect van de energietransitie in kaart brengen voor de onderhoudsvraag van hoogspanning stations.
 • Klanten beter voorzien in hun behoeften en vragen door middel van slimmere inrichting van de organisatie.

Wat breng je mee?

 • Je hebt net een WO-Master diploma op zak, of behaalt deze binnenkort, met technische affiniteit en daarmee ook een passie voor energie. Denk aan Sustainable Energy Technology, Technische Bedrijfskunde, Technische Bestuurskunde, Elektrotechniek, Energietechniek of een andere relevante studierichting.
 • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring.
 • Je bent bevlogen en vasthoudend om het verschil te maken in de energietransitie. Bouwen aan duurzame innovaties en beter netbeheer, dat is wat jij wil!
 • Je wilt je laten horen in discussies over de energietransitie, hebt een mening over wie welke rol zou moeten pakken en bedenkt oplossingen voor de uitdagingen die we tegenkomen.
 • Ondernemerschap is jou op het lijf geschreven. Je bent nieuwsgierig, ziet kansen en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je bent er klaar voor om een toekomstmaker binnen Stedin te worden en te leren van nieuwe ervaringen.
 • Je houdt van samenwerken en aanpakken en vindt het leuk dat je werk heel divers is. Zowel qua werkzaamheden als qua stakeholders.

Waar ga je werken?

Samen met 3600 collega’s van Stedin maak je werk van een leefwereld vol nieuwe energie. Met elkaar zorgen we voor een energiesysteem dat betrouwbaar en betaalbaar is én blijft. We zijn bevlogen, we verbinden en we willen vooruit. Hoe we dat doen? Klik hier! Als Toekomstmaker werk je vanuit ons toffe hoofdkantoor aan de Blaak, in hartje Rotterdam. Verder krijg je:

 • een uitdagend ontwikkelprogramma gedurende twee jaar;
 • een salaris van € 2.900.- bruto per maand;
 • een flexbudget om je eigen secundaire voorwaarden vrij in te delen. Denk aan extra salaris, vrije dagen (ruim 23!) bijkopen of je pensioen aanvullen;
 • een contract op basis van een 40-urige werkweek;
 • een OV-vrij abonnement, waarmee je zowel zakelijk als privé gratis door heel Nederland kunt reizen;
 • leuke borrels en inhoudelijk evenementen van onder andere Jong Stedin.

 

Heb je interesse in deze baan?

Krijg jij hier, net als wij, energie van? Solliciteer dan snel! Wil je eerst nog wat meer informatie, bel dan met Kimberley van Heugten, Corporate Recruiter, via 06- 11090164.

Een assessment en een pre-employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Praktische informatie over de procedure:

 • De deadline voor het insturen van je cv en motivatie is maandag 3 juni 2019 12.00 uur;
 • Uiterlijk 4 juni hoor je of je door bent naar de volgende ronde: het online assessment;
 • Uiterlijk 14 juni hoor je of je op basis van de assessment door bent naar de selectiedag. Deze vindt plaats op 20 juni 2019. Houdt deze dag dus alvast vrij in je agenda!
 • Uiterlijk 24 juni hoor je of je bent aangenomen als Toekomstmaker.
 • Het talentenprogramma Stedin Toekomstmakers start op 2 september 2019.

Wil jij alvast kennis maken met de trainees of je toekomstige manager? Kom dan naar één van onze ‘Meet the trainees’- events op 9 of 21 mei 2019.

Event 9 mei: Aanmelden kan  tot  uiterlijk zondag 5 mei 23:59 uur door een mail te sturen naar onze Campus Recruiter Carmen van Driel via carmen.vandriel@stedin.net.

Event  21 mei: Aanmelden kan  tot  uiterlijk dinsdag 16 mei 23:59 uur door een mail te sturen naar onze Campus Recruiter Carmen van Driel via carmen.vandriel@stedin.net

Voor de aanmelding vragen we je aan te leveren per mail:
– cv of link naar je linkedin profiel
– Korte toelichting op wat je graag uit het ‘meet the trainee’- event wilt halen.

Meteen solliciteren? Dat kan via de website!